Topcontent Podcast #1 – Otamme selvää asiakkuuksien hallinnan (CRM) työkalusta Pipedrivesta

Tässä Topcontent Podcastin jaksossa Øystein ja Tore tutkivat lähemmin CRM-työkalua Pipedrivea, kuinka käytämme sitä Topcontent.comilla ja mitä sen ominaisuuksia me rakastamme. Rullaa alas Topcontent Podcastin suomeksi kirjoitettuun versioon.

Juontaja:Tervetuloa Topcontentin Podcastiin, josta verkkokauppojen omistajat, yhteistyökumppanit, SEO-ekspertit ja verkkomarkkinoijat saavat hyödyllistä tietoa, neuvoja, sisäpiiritietoja ja inspiraatiota, ja jotka auttavat heitä menestymään ja pääsemään kiinni verkkomarkkinoinnin maailmaan. Toivottakaa siis tervetulleeksi ikioma Topcontent-juontajamme, Tore Friskopp.

Tore: Tervetuloa Topcontent Podcastiin. Tämä on Topcontentin ensimmäinen Podcast, ja käytämme QuickTime -soitinta, joka on Applen sisäänrakennettu sovellus, ja käytämme MacBook Pron sisäänrakennettua mikrofonia testataksemme, onko se tarpeeksi hyvä. Minä olen Tore, ja seurassani on tänään myyntipäällikkömme Øystein. Mitä kuuluu Øystein?

Øystein: Moi, minulle kuuluu oikein hyvää, entäs sinulle?

Tore: Minullekin kuuluu oikein hyvää. Odotan innolla sitä, millaiseksi tämä vielä kehittyy – tuleeko tästä jotain vai pitääkö meidän heittää koko tiedosto roskakoriin ja ostaa kallis mikrofoni. Meillä oli kallis mikrofoni, eikö vain?

Øystein: Jep. Joku rikkoi sen.

Tore: Joku rikkoi sen, joopa joo.

Øystein: Joku.

Tore: Jep, joku rikkoi sen. Meillä oli kallis Blue Yeti, se taisi olla sen niminen. Se näytti oikein jämäkältä, mutta USB-portti oli naurettavan hauras. Nähtäväksi jää, toimiiko MacBook Pro. Mitkä ovat sinun vastuualueitasi Topcontentilla?

Øystein: Minä olen vastuussa kaikista Topcontentin myynti- ja markkinointiasioista. Tämä tarkoittaa siis, että vastaan niin ostoista kuin myynneistäkin sekä tekemästämme markkinoinnista. Tähän kuuluu maksullista mainontaa sekä omien sivujemme luonnollisen löydettävyyden parantamista. Tämä on siis toimenkuvani pähkinänkuoressa.

Tore: Siistiä. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Ajattelin kysäistä sinulta niistä työkaluista, joita käytät markkinoimiseen, mainontaan ja myyntiin. Mikä käytössäsi oleva työkalu on mielestäsi tärkein?

Øystein: CRM-työkalumme on ehdoton ykkönen. Käytämme Pipedrivea hallinnoidaksemme potentiaalisia ja olemassa olevia asiakkaitamme pitääksemme huolen siitä, että ketään ei unohdeta ja pysymme kärryillä heistä.

Tore: Pipedrive. Pipedrive on ohjelmistopalvelu, eikö vain?

Øystein: Kyllä, juurikin niin. Se liittyy siis liiketoimintaan ja on asiakassuhdetyökalu, jonka avulla saamme kaikki tiedot säilytettyä yhdessä paikassa. Voimme seurata tapahtumia tai sitä, milloin olemme puhuneet heille, mitä he vastasivat, kuinka asiakassuhteemme etenee ja tietenkin pitää huolen siitä, että pysymme aina yhteydessä.

Tore: Vai niin. Miksi me sitten päädyimme juuri Pipedriveen?

Øystein: No siis, kun etsimme CRM-työkalua, hakusessa oli työkalu, jossa olisi paljon integraatiomahdollisuuksia ja muita ominaisuuksia, mutta kriteerinä oli myös se, ettei se saisi maksaa hurjia summia, kuten esimerkiksi mahdollisen markkinajohtaja Salesforcen palvelut maksavat. Pipedrive tarjoaa saman verran ja lähes kaikki samat ominaisuudet kuin Salesforce, mutta vain murto-osalla tämän hinnasta.

Tore: Ainakin ne ominaisuudet, joita käytämme löytyvät, eikö vain?

Øystein: Ne löytyvät, joo. Niille Salesforcen ominaisuuksille, jotka Pipedrivesta puuttuvat, ei meillä ole ollut mitään tarvetta.

Tore: Jep. Sinulle ei siis koskaan ole ollut sellaista ajatusta, että ”Voi ei, meiltä ei löydy tätä, aika vaihtaa järeämpiin aseisiin”?

Øystein: Juuri näin, ei koskaan.

Tore: Ja Pipedrivesta löytyy myös ihan supersiisti visualisointityökalu, eikö vain?

Øystein: Joo. Pipedrivessa työskennellään heidän mukaansa siis niin sanotuissa pipelineissa (=putkisto) perinteisten myyntikanavien sijaan. Eli tavallisten myyntikanavien sijaan sinulla on pipeline-systeemi, mikä tarkoittaa sitä, että pipelinet edustavat myyntikanaviasi organisaatiossa, ja niiden avulla saadaan potentiaaliset käyttäjät vedettyä pipelinen alkuun ja vedettyä heidät eri askelten läpi koko kanavan läpi, jolloin he ovat toivottavasti muuttuneet asiakkaiksi pipelinen lopulla.

Tore: Vai niin, ja tällähän on myös kustomointimahdollisuus, eikö vain?

Øystein: Juu, ehdottomasti, voit lisätä niin monta askelta kanavaasi, tai siis putkistoosi, kuin haluat. Kutsuit niitä sitten millä nimellä tahansa, voit tehdä niistä juuri sen näköisiä kuin haluat.

Tore: Niinpä. Pipedrive toimii siis hyvin minkä tahansa tyyppiselle myyntiorganisaatiolle. Jos työskentelet vaikka tarjousperiaatteella, voit lisätä askeleeksi vaikka ”luo tarjous”.

Øystein: Joo, juurikin niin. Ja voit käyttää sitä, vaikka myisit palveluita tai jos sinulla on tuote, jolle ei ole asetettua hintaa. Sitten taas, vaikka kyseessä olisikin tilausmalli tai sanotaan, että myyt vaikkapa autoja, joista yksi kappale kustantaa kymmenen tuhatta euroa, tämän tiedon voi myös lisätä ohjelmistoon. Eli se siis toimii molemmilla tyypeillä, palveluilla ja tuotteilla.

Tore: Ahaa, vai niin, eli voit tavallaan ennalta asettaa voittosi.

Øystein: Joo, juuri näin. Periaatteessa voit siis lisätä kaikki tuotteesi ohjelmaan, jolloin sinun ei tarvitse asettaa hintaa jokaiselle mahdolliselle asiakkaalle.

Tore: Niinpä.

Øystein: Sinun ei tarvitse kuin valita haluamasi tuote, ja ohjelma laskee tarjouksen arvon puolestasi.

Tore: Joo, selvä, eli siis lisäät arvon potentiaalisille asiakkaalle, ja jokaisella pipeen pistetyllä potentiaalisilla asiakkaalla on asetettu arvo, eikös vain? Näinkö se toimii?

Øystein: Siis kun lisäät sen niin sanotun ”diilin”, joka kerta kun keskustelet jonkun kanssa tietystä projektista, lisäät diilin. Kun olet lisännyt diilin, saat säätää siihen ja jokaiselle sen tuomalle henkilölle tai organisaatiolle arvon, tai vaihtoehtoisesti yritykselle voidaan laittaa tarjolle useampia diilejä heidän käyttäjätililleen.

Tore: Ai, vai niin, elikkä nämä diilit ovat tavallaan potentiaalisia diilejä.

Øystein: Joo, juuri niin.

Tore: Potentiaalisia diilejä, elikkä jos tarjous menee läpi ja meille sanotaan kyllä, niin tämä on se arvo, jonka mukaan voimme laskuttaa.

Øystein: Jep, jep. Jos siis työskentelet suurten organisaatioiden kanssa, voit lisätä koko organisaation. Sanotaan vaikka, että myyt Facebookille. Facebookilla on tuhat työntekijää, ja puhut varmaan viidelle heistä. Facebookin Pipedrive-käyttäjätilillesi voisit lisätä erilaisia ihmisiä, ja nämä ihmiset vastaavat eri osa-alueista. Jos siis puhut viidelle eri ihmiselle suunnilleen 20 eri tuotteesta, joita haluat heille kaupata, voit luoda 20 eri diiliä, jotka kaikki suunnataan samalle yritykselle.

Tore: Joo, ja tämä on meille tärkeää, koska puhumme monille ihmisille, eikö vain?

Øystein: Jep.

Tore: Puhumme suurille sisältöä kaipaaville organisaatioille, jotka haluavat eri tyyppistä sisältöä, mutta lasku menee samaan sähköpostiosoitteeseen.

Øystein: Jep, juuri niin.

Tore: Joo. Käyttäessäni Piperdrivea eräs asia, josta pidän, on se, että pystyn käyttämään heidän sovellustaan vaikka suoraan iPhonellakin. Voin vaan avata kännykän ja nähdä, mitä kukin myyjä on tehnyt päivän aikana. Näen suoraan, keneen he ovat ottaneet yhteyttä, miten he ovat edistyneet ja kuinka monta diiliä on missäkin vaiheessa. Tykkään tästä paljon.

Øystein: Se on myös täynnä muita ominaisuuksia ja integraatioita. Esimerkiksi, jos sinulla on premium-tili, kuten meillä on, voit lisätä sähköposti-integraation Gmail- tai Yahoo!-laatikkoosi tai mitä käytätkin, ja keskustelusi synkronoituvat automaattisesti suoraan sähköpostiisi, ja se myös tunnistaa Pipedriven pipelineen tallennetut henkilöt ja yhdistää keskustelut asiakkaaseen. Tämä helpottaa huomattavasti sitä tilannetta, jos joku on lopettelemassa yritystoimintaansa tai joku on lomalla tai jotakin ja hänen kollegoidensa täytyy hoitaa heidän mahdollisia tai jo olemassa olevia asiakkaitaan. Heidän käytössään on automaattisesti kaikki tiedot, se, mistä on puhuttu aiemmin ja kaikki keskustelut, jotka on tallennettu Pipedriveen. Näihin on helppo pääsy yhdellä alustalla.

Tore: Eli voimme nähdä, mitä on meneillään ja miten voimme auttaa asiakkaita silloinkin, kun kollegat ovat lomilla?

Øystein: Joo, juuri niin. Myös esimiehesi on helpompi katsoa myyntijuttujasi ja miten työntekijät puhuvat asiakkaille. Jos asiat potentiaalisen asiakkaan kanssa ovat jumittuneet eivätkä etene minnekään, esimies voi pureutua tiedostoihin ja nähdä, miten asiat ovat menneet, mitä siellä on tehty, mistä siellä on keskusteltu ja miksi asiat eivät enää etene.

Tore: Ja se on myös ikään kuin tilastollinen ominaisuus, eikös vain?

Øystein: Joo, elikkä sinulla on aloitusnäkymä, joka näyttää, kuinka paljon on tullut edistymistä ja jossa voit tehdä raportteja. Kaikki tilastotiedot löytyvät periaatteessa tästä näkymästä. Näet, kuinka monta potentiaalista asiakasta sinulle on lisätty tiettynä ajanjaksona, näet montako viestiä on lähetetty ja kuinka paljon aktiviteettia tai tapahtumia myyjät ovat suorittaneet tiettynä ajanjaksona. Kyse voi olla vaikka viime viikosta, viime vuodesta tai muusta itse asetetusta ajanjaksosta.

Tore: Se on hyvä juttu, koska voimme järjestää talon kilpailuita, palkita viikon tai päivän aktiivisimman tekijän tai voimme käyttää tilastoja silloin kun keskustelemme työntekijöiden kanssa, tämä on superhyvä juttu.

Øystein: Joo, todellakin.

Tore: Suosittelisitko Pipedrivea? Tiedän että tekisit sen, olethan käyttänyt sitä.

Øystein: Joo. Suosittelisin sitä kyllä, todellakin. Totta kai myös ongelmia tulee vastaan, niin kuin kaikkien asiakkuushallintatyökalujen kanssa. Suurimmat ongelmat syntyvät siitä, kun ihmiset eivät käytä ohjelmaa aktiivisesti tai oikein, jolloin paljon dataa jää kirjaamatta. Sanotaan vaikka, että ihmiset keskustelevat potentiaalisten tai olemassa olevien asiakkaiden kanssa eivätkä lisää heitä Pipedriveen, jolloin saat tehtyä myyntiä organisaatiolle, joka ei kirjaudu ohjelmaan. Jos sinulla on siis konversiotähtäimiä ja myyntitähtäimiä, et näe niitä kaikkia Pipedrivessa, joten se ei koskaan voi palvella täydellä kapasiteetilla, jos sitä ei käytetä oikein.

Tore: Okei, eli täydellinen liiketoimintatyökalu olisi siis sellainen, joka ikään kuin lukisi myyjien ajatukset.

Øystein: Ei, täydellinen liiketoimintatyökalu olisi sellainen että siinä olisi pääohjelma, jossa kaiken voi hoitaa, ettei tarvitsisi olla erikseen vaikkapa Gmail-tiliä, vaan voisit hoitaa kaiken yhteydenoton suoraan työkalun kautta. No siis, se saattaisi ottaa pois ihmisten tekemisenvapautta, mutta ainakin se ratkaisisi dataongelman.

Tore: Joo. Okei, elikkä lisää integraatioita tavallaan?

Øystein: Jep.

Tore: Lisää integraatioita, joo. Okei. Siistiä, siinä olikin Pipedrive pähkinänkuoressa. Kuinka paljon Pipedrive kustantaa?

Øystein: Jos haluat, voimme käydä heidän verkkosivuillaan katsastamassa, koska heillähän on myös ilmainen versio, eikö? Jep, ilmainen versio löytyy. Elikkäs, nyt suuntaamme kohti Pipedrivea ja pääsemme katselemaan hintoja. Okei, elikkäs se ei ole ilmainen, mutta yksityishenkilö voi kokeilla sitä kokeilujakson ajan.

Tore: Kappas, mutta se ei olekaan freemium, heillä ei ole yhtään freemiumia eli vapaata pääsyä.

Øystein: Ei, ei, ei.

Tore: Heillä on kokeilujakso.

Øystein: Joo, juurikin näin. Eli voit luoda käyttäjän, muttet voi, tässä lukee, että tämä on B2B-työkalu yritysten datan tarkasteluun, ja sen käyttämiseksi on oltava oma yritys, ja tällä mennään.

Tore: Okei, ja se on 12,50?

Øystein: 12,50 per käyttäjä per kuukausi, ja tämä on hinta, jos laskutetaan vuosittain. Jos haluat laskutuksen kuukausittain, halvin vaihtoehto on 15 euroa per käyttäjä per kuukausi.

Tore: Okei. Mutta me emme käytä sitä halvinta, eihän?

Øystein: Ei, eli tuo oli silver-vaihtoehto. Me käytämme gold-versiota, joka on Pipedriven sanojen mukaan parhaan arvon paketti, ja se maksaa 29 euroa per käyttäjä per kuukausi kuukausittain laskutettuna. Jos sinua laskutetaan vuosittain, saat 70 % alennusta eli maksat 24,20.

Tore: Ja saat vähemmän laskuja, mikä tekee minut iloiseksi.

Øystein: Niinpä.

Tore: Koska laskut ovat tuskaa. No, miksi valitsimme gold-paketin?

Øystein: No siis, silver-paketti ei sisällä sähköposti-integraatiota, joten tämä on tavallaan kaksitapainen sähköpostin synkronointi, jonka näet. Pääset sähköpostiin suoraan Pipedrivesta ja voit myös lähettää viestejä suoraan Pipedriveen.

Tore: Ja tämä säästää paljon aikaa, eikö?

Øystein: Joo, todellakin. Ilman sitä yleiskatsauksen saamiseksi pitäisi lähettää kaikki sähköpostikonversiot ensin Pipedrivelle, ja tässä menisi tunteja.

Tore: Siinä menisi tuntikausia. Ja se maksaa suunnilleen kymmenen euroa enemmän käyttäjää kohti ja säästää tunteja.

Øystein: Joo, todellakin.

Tore: Todellakin sillä on mahtava tuottoaste.

Øystein: Niinpä.

Tore: Okei, siistiä. Kiitos Øystein. Tämä oli Topcontent Podcastin ensimmäinen testilähetys. Lopetan äänittämisen nyt ja tarkistan, onko MacBook Pron QuickTime tarpeeksi laadukas.

Øystein: Pidetään peukut pystyssä.

Tore: Peukut pystyssä, todellakin. Ciao, ciao.

Juontaja:Kuuntelit Topcontentin Podcastia. Saadaksesi lisää mielenkiintoisia markkinointivinkkejä vieraile nettisivuillamme osoitteessa Topcontent.com tai ryhdy tämän podcastin tilaajaksi. Jos haluat huippulaatuista sisältöä nettisivuillesi, pyydä ilmainen tarjous osoitteesta Topcontent.com. Seuraavaan kertaan. Muista pysyä mahtavana – stay awesome.