Øk inntekten på e-handel med innhold av høy kvalitet

Vector image of two hands from holding a smartphone while doing online shopping with other icons present

I starten ble e-handel-bransjen ansett som en nisje, men den har vokst i takt med den teknologiske utviklingen de siste 20 årene. Bare se på e-handel-giganten Amazon. De selger hundrevis av produkter hvert sekund, og de har uten tvil lagt lista høyt for andre e-handel-butikker over hele verden. Alt kan gjøres via internett, og det er ingen tvil om at e-handel vil fortsette å vokse.

Men med all denne utviklingen, kommer også konkurranse – stor konkurranse. Stadig flere nettbutikker tvinges til å stenge dørene grunnet den harde konkurransen fra kjente navn som Amazon og eBay. Så hvordan kan du sørge for at din butikk ikke går mot den samme skjebnen? Les videre for å finne ut hvordan innhold av høy kvalitet kan hjelpe deg med å øke omsetningen.

Salg og innhold går hånd i hånd

Tusenvis av handlekurver forblir tomme hver eneste dag. En av grunnene til dette kan være at produktene ikke appellerer sterkt nok til forbrukerne. Vi vet at produktene dine er fantastiske, at det er behov for dem og at du tilbyr en god løsning. Så hvordan får du de besøkende til å forstå dette og å fullføre bestillingen sin? Svaret er; tekstinnhold av høy kvalitet.

Mange bedrifter ignorerer det faktum at tekst spiller en enorm rolle når et produkt skal selges. Kundens beslutning om å kjøpe produktet eller ikke kommer mens kunden leser om produktet. På grunn av dette bør gode produktbeskrivelser være en prioritet, så vel som pris og leveringstid.

Tre ting kunden må få svar på i løpet av kjøpsprosessen:

  1. Hvorfor bør jeg kjøpe dette produktet? Her er gode produktbeskrivelser viktig. Du må levere gode beskrivelser slik at kunden får lyst til å fortsette til neste steg i bestillingsprosessen. Fokuser på hvilke fordeler kunden får.
  2. Hvor mye må jeg betale for produktet? Prisen er også viktig, men om du allerede har skapt et behov og en lyst for produktet via produktbeskrivelsen, er det mulig å ha en noe høyere pris uten å skremme vekk kunden.
  3. Hvordan og når mottar jeg produktet? Du nærmer deg nå, leveringsmetode og leveringstid. Om du har gjort jobben riktig, vil kunden nå tenke: «Jeg trenger produktet, og jeg vil ha det raskest mulig».

Noen nettbutikker tror at flotte bilder og enkle nettsider er nok til å få kunder til å kjøpe produktene sine. Det som vanligvis ignoreres er at salg og tekst henger sammen. Tekstinnhold av høy kvalitet kan hjelpe deg langt på vei til å øke inntekten din.

Mange nettbutikker har i dag mangel på godt innhold. Ta dårlige produktbeskrivelser som et eksempel. Selv om produktet blir solgt, kan det føre til mange returer. Dette svekker troverdigheten til merkevaren, og kundene mister tilliten til bedriften og slutter derfor å handle hos dem. Dette vil igjen føre til mangel på returnerende kunder.

I motsetning til dette, kan godt innhold øke antall salg og gi mange returnerende kunder. Derfor bør du alltid passe på at produktbeskrivelsene gir kundene en riktig forventning. Det er ingen vits i å overselge et produkt som ikke lever opp til forventningene. Det vil aldri gi returnerende kunder.

Hva er forskjellen på innhold av høy og lav kvalitet?

Når du skriver en produktbeskrivelse bør den være fengende og fristende, med en oppfordring til kunden om å kjøpe produktet. En gjengående tabbe som mange bedrifter ofte gjør er å kun beskrive produktet – istedenfor å gi gode grunner til hvorfor kundene bør kjøpe det. Å skrive en selgende tekst for et produkt kan virke komplisert, men om du ser på tipsene nedenfor vil det fort bli litt enklere.

Godt innhold:

  • Er rettet mot målgruppen din
  • Reflekterer markedets behov og interesser
  • Viser hva som gjør produktet unikt fra andre produkter
  • Beskriver fordeler, ikke funksjoner (se på hvordan Apple skriver tekstene sine, for eksempel)
  • Er enkelt å forstå
  • Er relevant

Vi har også inkludert en liste med noen faktorer som beskriver dårlig tekstinnhold.

Dårlig innhold:

  • Ignorerer alle tipsene nevnt ovenfor
  • Glemmer å forklare koblingen mellom produktet og fordelene kunden får
  • Informerer ikke om spesielle tilbud
  • Har ikke en tydelig definert formidlingsmetode

Definisjonen på tekstinnhold av høy kvalitet

Kunder har en tendens til å bli tiltrukket av produkter med gode produktbeskrivelser. Dette gir dem muligheten til å forestille seg hva produktet kan gjøre for dem, og denne informasjonen blir husket. Innhold av høy kvalitet oppfyller alle kriteriene nevnt ovenfor, og fører med seg flere gode aspekter. Dette inkluderer enkle, lettleste setninger som gir kort og konkret informasjon, bruk av verb som gir en følelse av bevegelse, samt sensoriske adjektiver. Alle disse elementene vil overtale kunden til å kjøpe produktet.

I tillegg til dette vil måten innholdet fremvises på spille en rolle. Stor, god skrift samt flere overskrifter og lister er noen elementer som vil bidra til oppmerksomhet fra besøkende på siden. Informasjon som presenteres på denne måten vil feste seg hos kundene. Innhold med god kvalitet bør dessuten også ha forslag og anmeldelser. Du må bevise for alle som besøker nettsiden at du er til å stole på. Dette er nemlig en viktig faktor for alle kunder.

Viktige elementer for tekstinnhold med god kvalitet

  • Bruk flere overskrifter
  • Korte setninger og avsnitt
  • Bruk færre adjektiver enn verb
  • Inkluder punktlister
  • Legg ved forslag og anmeldelser

«Godt innhold er verdens beste salgsverktøy.»

Marcus Sheridan

Man drawing a circle around people icons

Forstå hvem målgruppen din er

Å være relevant er viktig, og det er grunnen til at du må vite hvem publikummet ditt er. Det er enkelt å forklare kundene dine verdien av tjenesten eller produktet, men du bør alltid ta steget videre. Kunder liker å høre hva produktet kan gjøre for dem, noe du derfor bør opplyse om. Dette viser at du genuint prøver å hjelpe potensielle kunder ved å gi dem spesifikke resultater. Om du i tillegg har informasjonsgrafer og andre metoder for å fremvise informasjon, vil dette imponere de besøkende på siden.

Innhold av topp kvalitet fra Topcontent

Om du trenger hjelp med å skrive tekster av høy kvalitet for bedriften din, er Topcontent alltid klare for å hjelpe. Fyll inn detaljene dine i skjemaet nedenfor, så vil vi kontakte deg eller se hvordan vi kan hjelpe deg med produktbeskrivelser og kategoribeskrivelser.