Swedish: Slot review

Tiki Tumble Slot Recension

Spelautomaten Tiki Tumble lanserades 2018 och erbjuder dig spännande spel och snygg design. Bakom spelet står den populära spelutvecklaren Push Gaming. Med Tiki Tumble har de skapat en klassisk casino slot som vänder sig till dig som älskar spel som har både traditionella och originella inslag. Spelet har ett tropiskt djungel-tema och Push Gaming har verkligen lyckats med att få dig att känna att du befinner dig på en tropisk ö någonstans i Stilla havet. Spelplanen vilar på en bakgrund av träd, blå himmel och aktiva vulkaner. Den rytmiska trummusiken hjälper till att skapa en tropisk stämning.

Push Gaming har valt att hålla det ganska enkelt i Tiki Tumble och spelet erbjuder därför bara två specialfunktioner. De blir aktiverade när du landar antingen Wild- eller Scatter-symboler på spelplanen. Basspelet är fortfarande underhållande även om ingen funktion blir aktiverad. Men det är såklart när speciella symboler dyker upp på hjulen som spelet tar en helt ny nivå. Spelet är också anpassat för både stora och små plånböcker och Tiki-gudarna kommer hjälpa dig att kamma hem fina vinster. Tiki Tumble Slot är verkligen ett spel som är värt att kolla in, det kommer definitivt att fånga din uppmärksamhet.

  • Slot namn: Tiki Tumble
  • Spelutvecklare: Push Gaming
  • Lanserades: 2018
  • RTP: 96.49%
  • Jackpot/maxvinst: 500x insatsen (utan multiplikatorer)

Tiki Tumble Tekniska Funktioner

Spelplanen i Tiki Tumble är klassiskt utformad med fem hjul och fyra rader. De 20 vinstlinjerna är fasta och de betalar ut vinst från vänster till höger på hjulen. Spelplanen är placerad precis i mitten av skärmen och i nedre kanten ser du tydligt hur mycket du har satsat och hur mycket du har vunnit. Det är alltså väldigt enkelt att redan vid första anblick förstå hur du spelar på Tiki Tumble Slot. Den har inga överflödiga funktioner som står i vägen för en rolig och enkel spelupplevelse utan det är bara att sätta igång och spela.

Tiki Tumble har ett väldigt stort spann för hur mycket du kan satsa per snurr. Från så lite som 2 kronor och hela vägen upp till 1 000 kronor. Denna spelautomat passar alltså verkligen för alla plånböcker. Du kan vinna upp till 500x din insats, men det är om du inte får några multiplikatorer. Det betyder alltså att dina chanser till högre vinster kan vara mycket större än så, beroende på vilka symboler som du får upp på hjulen. Här nedan går vi igenom spelets olika symboler och hur mycket de är värda, från högsta till lägsta.

  • Wild-symbolen ersätter alla betalande symboler och betalar 25x gånger insatsen
  • Totemfigurer betalar mellan 5x och 20x insatsen
  • Ädelstenar betalar mellan 2x och 2.5x insatsen
  • Scatter-symbolen utlöser en runda med free spins

Tiki Tumble Bonusar

Free spins

För att trigga igång free spins funktionen behöver du alltså få upp Scatter-symboler på spelplanen. Landar tre eller fler scatter på hjulen så startar bonusspelet automatiskt. Då kommer hela andra och fjärde raden att bli fyllda med wild-symboler. Dina free spins kommer sedan att fortsätta så länge som det finns Wilds kvar på spelplanen. Det bästa med det här bonusspelet är att en multiplikator blir tillämpad på alla vinster du gör under gratissnurren. Hur stor multiplikatorn blir beror på hur många Scatter-symboler du fick när du utlöste bonusspelet. Tre symboler ger en multiplikator på 1x, fyra symboler ger 2x och fem symboler ger 3x.

Nudging Wilds

När du landar Wild-symboler på den första, andra och tredje raden på ett hjul kommer du att utlösa Nudging Wilds-funktionen. De staplade Wild-symbolerna kommer då att röra sig nedåt en position vid varje nytt snurr, ända tills de blir utknuffade från spelplanen. På så sätt har du möjlighet att täcka en hel rulle med Wilds och så länge de finns kvar på spelplanen får du snurra igen gratis. Denna funktion kan bli aktiverad både i basspelet och under bonusspelet och är klart fördelaktig i båda. Nudging Wilds-funktionen kommer att öka din multiplikator i bonusspelet med 1x varje gång som den utlöses.

Tiki Tumble Tema och Design

Förbered dig på ett äventyr i djungeln där gamla Tiki-gudar står för underhållningen. Tiki Tumble har ett tema med grönskande träd, Tiki-masker och vulkanberg. Det är vanligt i Push Gamings andra spel har animationer, men i Tiki Tumble möts du av en vanlig bakgrundsbild som för tankarna till Stillahavsöarna. Den något enkla bakgrundsdesignen gör att ditt fulla fokus hamnar på själva hjulen och spelet, där det händer desto mer. Spelets alla symboler är väldigt färgfulla och uttrycksfulla, med gyllene masker och blänkande ädelstenar. Maskerna har alla olika färger och ansiktsuttryck, ju mer skrämmande de ser ut ju mer värdefulla är de.

Musiken i spelet är i form av stämningsfulla trumslag och utöver det hör du också ljud av fåglar och andra djur från djungeln. Rullarna på spelplanen gör också ljud och många gånger överröstar de musiken, vilket hjälper till att höja den spännande atmosfären under spelets gång. Designen på Tiki Tumble-sloten är något avskalad, men den är snygg och följer ett tydligt tema. Den ger dig verkligen känslan att du befinner sig på en ö i Stilla havet. Dels på grund av den visuella designen och dels tack vare den passande musiken. De flesta kommer att uppskatta Tiki Tumble just tack vare detta.

Sammanfattning och slutsats

Tiki Tumble från Push Gaming är ett djungeläventyr där Tiki-symbolerna kan ge dig vinster på tusentals gånger din insats. Grafiken i Tiki Tumble är klart godkänd och den rytmiska trummusiken hjälper till att skapa känslan av att du befinner dig i en djungel. Det kan dock hända att du blir besviken om du annars är van vid att spela på spelautomater med fartfyllda animationer, eftersom detta helt saknas i Tiki Tumble. Många spelare tycker att det behövs animationer för att ett spel ska kännas levande, men Tiki Tumble väger upp för detta på andra sätt och levererar helt klart en underhållande upplevelse trots sin något minimalistiska design.

Nudgning Wilds-funktionen hjälper till att höja spelupplevelsen ganska ordentligt. Det är spännande att hela tiden kunna överraskas med free spins och att inte veta hur länge de kommer att fortsätta. Att också kunna landa Nudging Wilds under bonusspelet är en imponerande funktion, även om det kan ta lite tid att lyckas utlösa den. Denna funktion gör verkligen att Tiki Tumble är värt att ta en titt på. Så är du ute efter en något mer avskalad spelupplevelse än vad Push Gaming annars bjuder på, men där det fortfarande finns bra och spännande spelfunktioner, kan Tiki Tumble vara något för dig.