Swedish: Category description for gardening gloves

Trädgårdshandskar

Ta del av vårt utbud med trädgårdshandskar i många olika utföranden och modeller. Vi har något för de flesta sysslorna i trädgården, från att rensa ogräs till att ympa träd och lägga gräsmattor. Handskarna håller hög kvalitet och de finns i många olika storlekar. På så vis finns det ett par för de flesta sorters händer.

Med ett par bra trädgårdshandskar blir sysslorna i trädgården ännu roligare att utföra. Ibland är ett par nätta smidiga handskar för att hålla händerna rena perfekt, ibland krävs det ett par mer rejäla handskar för att skydda mot exempelvis taggar på rosenbuskar. Kika i vårt breda utbud och hitta de perfekta paren för dig.

Var kommer trädgårdshandskar från

Det finns väldigt lite att gå på när det kommer till hur, var och när de första handskarna kom till. Däremot nämns handskar i Odysséen med det specifika syftet att skydda händerna mot småsår under arbetet i trädgården. Så, det kan vara så att trädgårdshandskarna är, som så många andra bra uppfinningar, tillverkade av de gamla grekerna redan 700 f.Kr.

Handskarnas historia har pendlat mellan att vara en typ av skyddsplagg likt de vi har idag, till att vara ett tecken på välstånd. Idag har handsken ett mer funktionellt syfte än något annat, och utbudet på marknaden utvecklas hela tiden. Handen är en komplex kroppsdel som behöver skyddas, det visste vi redan under romartiden.

Skydda dina händer

Händerna använder vi dagligen till allt vi gör. Därför är det viktigt att skydda och ta väl hand om dem. Ett bra steg är att investera i några par riktigt bra handskar till trädgården. Anledningen till ett par olika sorter är för att kunna anpassa varje par till ett mer specifikt syfte.

Ett par kvalitetshandskar håller längre, och med en mer specifik design på varje par, slits de långsamt. Har du mycket rosor i trädgården kräver det en annan sorts handske än om du har mer träd och buskar, eller kanske en balkonglåda. Ta en titt i vårt härliga utbud och klicka hem dina favoriter idag.