Swedish: Category description for mineral sunscreens

Naturlig solskyddsfaktor med Mineral Sunscreens

Det finns två olika sätt som solkrämer skyddar mot UV-strålning. Dels den sorten som omvandlar UV-strålningen kemiskt till ofarlig strålning, och dels den sortens kräm som skyddar rent fysikaliskt. I denna sort finner du mineralpartiklar som stöter ifrån strålningen. Här finner du mineraler som titandioxid och zinkoxid. Krämen är i sig rikare och bör ha samma ton som din hudfärg.

En annan viktig fördel med mineralbasered solkräm är att den är avsevärt mycket skonsammare för naturen. Följaktligen är den inte bara lättare att hantera för din kropp utan även för miljön. Det är dock lätt att glömma hur mycket solkräm som hamnar i hav och vatten dels när vi badar, men också i samband med att vi kastar gamla flaskor och förpackningar.

Mineral Sunscreens är både tryggt och miljövänligt

Den kemikaliska processen i icke-mineralbaserade solkrämer har visat sig orsaka hormonförändringar både hos människor, såväl som andra vattenbaserade djur. Populära sol- och bad destinationer, som Hawaii och Florida, förbjuder därför dessa sorters krämer numera för att skona sina vatten och skydda dess fauna. Hormoner i obalans kan orsaka allt från cancer till missbildningar hos foster.

Barn och föräldrar är följaktligen en viktig grupp att skydda och informera. Mineralbaserad solkräm reflektera bort UV-strålningen och ingen kemisk reaktion sker i huden. Axlar, knän och fötter bränns lätt även vid aktiviteter i stark sol när man kanske inte tänker på det. Aktiviteter nära eller på vatten i synnerhet. Det är lätt att glömma när det fläktar att solen fortfarande är lika stark.

Alltid snygg och generös med Mineral Sunscreens

En fräsch hy och hud med lyster slår aldrig fel oavsett ålder eller kön. Fördelen med Mineral Sunscreens är att det kan kombineras med andra behandlande funktioner förutom solskydd. För ansiktet finns speciella krämer för den med ljus och känslig hy. Medan på kroppen vill du kanske ha mer av en lotion som håller huden mjuk såväl som smidig.

För bästa optimala funktion bör dina solkrämer alltid vara relativt nya och aldrig äldre än ett år. Här hittar du flertalet olika storlekar på förpackningar beroende på behov och hur många och hur länge du behöver extra stark solskyddsfaktor. Ett tacksamt sätt att återvinna på kan vara att skänka bort det du har över sista dagen på semestern, så behöver du inte kasta senare.