Swedish: Category description for women’s coats

Kappor för dam

Med en bra kappa håller du dig varm hela hösten och vintern, och det finns dessutom olika slags kappor för att du ska hitta en som passar dig. En kappa är perfekt att slänga på dig när du ska springa ett snabbt ärende, men även när du vill klä upp dig till finare tillställningar.

Idag finns det olika varianter av kappan, du kan välja mellan en klassisk trench coat till en varm quiltad dunkappa. Du stylar lätt din kappa med sneakers och leggings, ett par lårhöga stövlar, eller ett par högklackade boots. Kappan passar till det mesta i din garderob. Uppklätt som vardagligt.

Kappor för dam – Historia

Damkappan, som den ser ut idag, skapades under 1800-talets. Innan dess klädde sig kvinnor oftast i kåpor med huva. I slutet av 1800-talet började kvinnor klä sig mer i plagg som liknade männens, bland annat en kortare kappa som var vadderad och hade sitt ursprung i den ryska arméns uniform.

En modern kappa har olika siluetter, vanligast är raka, a-linje, samt slim fit. Kappor kan ha olika längder, men oftast har de en midilängd. Kappan har dessutom en krage med ett slag, samt är enkel- eller dubbelknäppt och, ibland, försedd med ett bälte. Moderna kappor kan även ha huva, och vara gjord i olika material som teddypäls eller ull.

Varför du ska köpa kappor för dam från vår webbshop

Hos oss hittar du ett brett urval av kappor för dam. I vårt sortiment finner du elegantare kappor för när du vill klä upp dig lite extra. Men även kappan som du använder till vardags när det börjar bli lite kallare ute. Vi har kappor i olika stilar, material och färger, så att du ska hitta en som passar dig.

I vår webbshop finner du endast kappor för dam av högsta kvalitét. Välj en kort, lång, eller midi. En regnkappa, tench coat, eller klassisk ullkappa. Vi har det mesta du skulle kunna tänka dig. Hos oss handlar du tryggt med säkra betalningar och god service. Köp din nya kappa idag!