Swedish: Product review for swimming googles with nose cover

Bästa simglasögonen med nässkydd

Är du en av de som älskar att spendera en eftermiddag i simhallen? Ibland blir du kanske även frustrerad under ditt besök för att dina simglasögon inte uppfyller dina krav. Att behöva avbryta träningen på grund av att du har vatten i näsan, klor i ögonen eller rentav har tappat linserna är inte roligt. Lugn, bara lugn, det finns simglasögon som räddar dig från alla dina eventuella bekymmer.

Klor i ögonen – ett minne blott

Du vet hur det känns efter att du badat en lång stund i simbassängen och haft huvudet mycket under vattnet? Ögonen svider eftersom klor är ett ämne som inte hör hemma där, och de känns både trötta och torra. Med dessa simglasögon med nässkydd har du fullt skydd från att klorvattnet ska komma i kontakt med dina ögon. De håller helt tätt och dessutom har de en skonsam kant av silikon som inte skaver in i huden.

Vatten i näsan är smärtsamt

Att få upp vatten i näsan är både obehagligt och gör ganska ont. Känslan sitter kvar en lång stund efteråt. Det tar bort glädjen av att vara i simhallen antingen för lek och bad eller efter träning. Därför är det så bra att använda ett par simglasögon med inbyggt nässkydd som inte bara garanterar att du slipper vatten i näsan och ögonen. De är även lätta att bära.

Inomhusbad eller ett dopp i sjön

Oavsett om du ska bada ute i sjön eller havet eller om du tänkte ta ett dopp i en simbassäng inomhus finns det flera goda anledningar till att du bör bära simglasögon.

Du ser bättre

Simglasögonen ger dig en bättre överblick över vad som finns framför dig och runt omkring dig.

Du får skydd

Förutom att dina ögon skyddas från klor i bassängen så skyddar de även från både bakterier och skadlig UV-strålning.

Något för alla

Det finns simglasögon för barn (barnglasögon) 3-6 år, för junior 6-13 år och för vuxna 13 år och uppåt. De som är avsedda för de allra minsta har ett större synfält och finns i tio olika färger. För junior finns glasögon avsedda för både simning, träning och tävling.

Träningsglasögon

Utöver glasögon för barn och juniorer finns det simglasögon för vuxna, dessa delas upp i två kategorier – träningsglasögon och glasögon med färgad lins. De simglasögon som är avsedda för träning är väldigt bekväma. Här gäller det att hitta rätt sorts lins så du får en som passar för just dina behov.

Tävlingsglasögon

De simglasögon som är skapade för just tävling är konstruerade för att vara snabbare i vattnet. Tyvärr är komforten lite lägre och därför ska de användas just bara vid tävlingar och inte för att träna i.

Behandla dina simglasögon väl

Det är viktigt att du tar väl hand om dina simglasögon, skölj dem i kallt vatten efter användning och torka dem, eftersom vattnet annars kan lösa upp glasögonens lim. Förvara dem i det medföljande fodralet.

Placera dem inte i solljus eller tillsammans med vassa föremål eftersom de kan skada simglasögonen. Rör inte linserna med fingrarna, det kan både skapa fettfläckar och ge dålig sikt.