Vi sendte postreklame til 1 693 svenske bedrifter – dette er resultatet

Har markedsføring på nett vist seg å være den eneste gyldige formen for markedsføring som gir ROI («return of investment»)? Hvor godt klarer god, gammeldags postreklame å prestere i dagens samfunn? Er det i det hele tatt verdt pengene? Vi bestemte oss for å finne det ut!

Gratis innhold til en verdi av 50 euro

Hvis du ønsker å få gratis tekstinnhold til en verdi av 50 euro, vennligst fyll ut dette skjemaet.

    Reklamemetoder før internett

    Før i tiden, var det begrensede muligheter for å få reklame dit folk var. Før internett så listen slik ut:

    • Avisreklamer
    • Radioreklamer
    • TV-reklamer
    • Spam
    • Direkte post

    Reklamer gjennom aviser, radio og TV hadde den ulempen at de ikke kunne reklamere direkte til målgruppen sin. Du kunne enten nå alle eller ingen. Spam, også kjent som brosjyrer, kunne distribueres i et bestemt område og var delvis målrettet. Du kunne for eksempel velge å distribuere brosjyrer i et område der beboerne hadde en viss inntekt, eller i et område hvor du visste at folk likte å spille golf. Men dersom du virkelig ville nå målgruppen din med reklame måtte du sende brevpost.

    La meg skru opp reklamen for deg.

    Kongen av direkte markedsføring før internett: Brevpost

    Hvis du hadde en liste over tidligere kunder, leads eller en veldig god målgruppe, var post den beste metoden å bruke. Du kunne skreddersy tilbud til målgruppen og høste fordelene. For eksempel kunne du sende post som beskrev fordelene ved de nyeste artrosemedisinene til alle som fylte 70 år. Alle som fikk lekekatalog i posten som barn har opplevd dette. Det var ikke tilfeldig at akkurat du fikk dette i postkassen. Leketøyselskapene visste at din familie hadde barn, og de hadde en liste over adresser med barnefamilier. I vår test ville vi bruke en lik liste for å sende post til relevante selskaper.

    80-tallet, da brevpost var regjerende innen markedsføring.

    Markedsføring på nett – direkte markedsføring på steroider

    Da internett og målrettet markedsføring dukket opp ble spillereglene totalt endret. Fremveksten av Google og Facebook, de største plattformene for målrettet markedsføring, gjorde det mulig å effektivisere reklame betraktelig. I dag kan du kjøpe målrettede annonser og til og med bestemme når de skal bli vist. Reklame for artrosemedikamenter kan for eksempel bli vist hvis noen bruker søkeordene «knesmerter hjelp» i søkemotoren.

    SEO og innholdsmarkedsføring tillater deg også å bruke null penger på markedsføringen og fremdeles nå din relevante målgruppe. Dette er en tøff konkurrent når budsjettet på markedsføringen er begrenset. Kan vår postkampanje konkurrere med dette?

    Yahoo sine målrettede reklamer i 2002: «Du er på nett, så du ønsker sikkert å kjøpe en datamaskin eller et digitalkamera.»

    Nettets effekt på postindustrien

    Da internett dukket opp hadde det en massiv innvirkning på markedsføring. En av de største endringene var påvirkningen det hadde på postindustrien. Mange selskaper begynte å bruke markedsføring via internett, spesielt via e-post for å kommunisere med eksisterende kunder, men også for å finne potensielle nye kunder. Bedrifter byttet til mer kostnadseffektive løsninger som var tilgjengelig for dem og dermed fikk avis- og postindustrien en drastisk nedgang.

    Hvis vi spoler til nåtiden, opplever mange selskaper at færre og færre responderer på, eller i det hele tatt åpner e-postene de sender. Mange firmaer begynner igjen å se verdien i å levere noe fysisk til både eksisterende og potensielle kunder, og har med det igjen begynt å sende post.

    Postindustrien bruker moderne teknologi

    Det har skjedd en rekke teknologiske fremskritt de siste årene som gjør at digitaltrykk er mye rimeligere. Samtidig har utviklingen innen designprogramvare og API-integrering ført til at så å si alt du kan gjøre med e-post også kan gjøres med print og post.

    Samtidig har postindustrien sett en betydelig nedgang i inntektene sine, og har med det måtte jobbe ekstra hardt for å redusere utgiftene sine. Dette har ført til at direkte post har gjort et stort comeback, siden det er gode muligheter for fortjeneste av investering. Posten har med dette igjen blitt en viktig del av markedsføringsindustrien.

    Moderne post forklart av en ekspert

    Vi møtte Darren fra Stannp.com, et av Storbritannias mest nyskapende postselskaper som går i bresjen med programmerte tjenester, og stilte ham noen spørsmål. De har en API og et selvbetjeningsplattform – og markedsfører aktivt direkte post til tradisjonelle markedsføringsselskaper på nett. Full åpenhet: Stannp.com ble brukt i posttesten vår. Dette er Darren sin sjanse til å forklare oss hvorfor han tror postvesenet kommer til å gjøre et comeback, før vi avslører resultatene av testen vår. Les intervjuet med Darren her.

    Hvordan vi utformet testen

    Gratulerer med å ha lest så langt! Enten har du en uvanlig fetisj for annonser og ROI-tall, eller så jobber du innenfor markedsføring. Jeg håper det er det siste (eller begge) ettersom det vil øke sjansen vår for å selge deg tekstinnhold.

    La oss se på hvordan vi utformet testen!

    Steg 1: Velg målgruppen din

    Vi i Topcontent ønsket å nå nettbaserte selskaper. Nettbaserte selskaper som selger varer på nett har høy ROI (fortjeneste av investering) på innhold. Produktbeskrivelser, kategoribeskrivelser og guider vil drastisk øke synligheten i søkemotorer. I denne testen valgte vi svenske nettselskap siden Topcontent er veldig gode på skandinaviske språk.

    Steg 2: Lag en liste med adresser

    Dette gjorde vi ved et godt, gammelt nettsøk. Etter å ha laget en liste over nettbaserte bedrifter, hyret vi en frilanser til å finne adressen til hvert selskap. Til slutt endte vi opp med en liste med 1 693 selskaper.

    Steg 3: Design brosjyren og legg til en sporer

    Vi fulgte Darren sine råd om hva som gjør en brosjyre bra. Vi endte opp med dette: Vi la inn et tilbud på tekstinnhold verdt 50 euro, og en kort URL for å gjøre det lettere for mottakeren å finne blogginnlegget. Statistikken ser du nedenfor.

    Motta gratis tekstinnhold til en verdi av 50 euro

    Dersom du ønsker å motta gratis tekstinnhold til en verdi av 50 euro: Vennligst fyll ut dette korte skjemaet.

      Resultatet

      Disse tallene oppdateres kontinuerlig. Siste oppdatering: 15.02.2019

      • Adresser vi sendte til : 1 693
      • Treff på TinyURL: 3 (2019-03-26)
      • E-poster samlet inn: